Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tudnivalók

BALETT ÓRAREND

Tekintse meg beosztásunkat a 2023/24-es tanévre. Kattintson az Önt érdeklő kurzusokra a naptárban, tudjon meg többet róluk és jelentkezzen! Ha kérdése merülne fel, írjon nekünk bátran!

Válassza ki az Önnek megfelelő időpontot, kurzust, vagy helyszínt.
Kattintson bele és jelentkezzen egy egyszerű űrlap kitöltésével!

 

hétfő

 • Petit 1. csoport

  -

  Budafok

  dr Hegyi Menta

 • Developpé csoport

  -

  Budafok

  dr Hegyi Menta

 • Attitude csoport

  -

  Budafok - Felnőtt

  dr Hegyi Menta

 • Felnőtt balett

  -

  Budafok - Felnőtt

  dr Hegyi Menta

Kedd

Szerda

 • Petit 2. csoport

  -

  Törökbálint

  dr Hegyi Menta

 • Developpé csoport

  -

  Budafok

  dr Hegyi Menta

 • Attitude csoport

  -

  Budafok - Felnőtt

  dr Hegyi Menta

 • Felnőtt balett

  -

  Budafok - Felnőtt

  dr Hegyi Menta

Csütörtök

Péntek

 • Petit 2. csoport

  -

  Törökbálint

  Szervezés alatt

 • Petit 2. csoport

  -

  Törökbálint

  Szervezés alatt

CSOPORTOK BONTÁSBAN

BALETT OKTATÁS HELYSZÍNEK

Budafok - Petit Ballet Studio

Petit Ballet Studio

1221 Budafok, Kiránduló utca 103.

Megnézem a Studió kurzusait

Gyermek balett oktatás - balett vizsga - Developpé csoport bemutató

Törökbálint - Munkácsy M. Műv.Ház

Munkácsy Mihály Művelődési Ház

2045 Törökbálint Munkácsy M. u. 83.

Megnézem a művelődési ház kurzusait Gyermek balett oktatás - balett vizsga - Petit csoport - koncentráló balerinák

 

A Petit csoport a 4 év feletti korosztályból épül fel, illetve azokból a gyerekekből, akik hetente 1 alkalommal kívánnak járni balettórákra. Velük továbbra is a játékos, fejlesztő, “balett-megszerettető” metodikát követjük, sok fantasztikus zenével, kisebb lépesekben haladva. Ebben az időszakban az órák játékosak, sokkal inkább a ráhangolódást szolgálják, hogy a gyerekek megtanulják hogyan kell figyelni, hogyan kell az alapvető mozdulatokat, térformákat elsajátítani és megismerkednek a balett meseművekkel.

 Játékos mozgásvilág. Heti 1 alkalommal 45 perces órákkal.

A Developpé csoportba lépni 5-6 éves kortól lehetséges, a Petit csoportból tovább lépőket, azaz a haladóbbakat öleli fel. Ők hetente kétszer járnak balettórákra. Velük továbbra is a játékos metodikával, sok-sok fantasztikus zenével folytatjuk a munkát, de már komolyabb hangvétellel, a balett alapjait lassan lefektetve. Ebben az időszakban az órák már gimnasztika alapokkal kezdődnek, de már van mire építeni, így jobban koncentrálunk a „balettosabb” dolgokra.

Játékos balett tanulás. Heti 2 alkalommal 55 perces órákkal.

Főleg a 8+ korosztályt várjuk ezekre az órákra, illetve azon növendékeket, akik fiatalabb koruk ellenére elég érettek már a komolyabb mozgásformákra, tematikára, és vállalják a nagyobb megterhelést. Ebben a korban a gyermekek sokkal koordináltabbak, összpontosító képességük is nagyobb. Ennek köszönhetően egy gazdagabb mozgásvilággal tanítjuk meg nekik a balett alapokat. Ezen a szinten már igazi balett órákról beszélünk, és itt fektetjük le a táncos továbblépéshez szükséges alapokat, valamint a gyermek megismeri a balett klasszikus zenei műveket.

Komolyabb mozgásvilág. Heti 2 alkalommal 60 perces órákkal.

Szervezés alatt! – A Modern balett csoportot az 5 év feletti korcsoportnak ajánljuk, illetve azoknak, akik szeretnének egy klasszikus balett alapokon nyugvó, de nyitottabb, több mozgásteret adó táncformát kipróbálni. A manapság „kortárs tánc”, vagy „art jazz” néven is futó technikák során szintén a játékos, fejlesztő, “tánc-megszerettető” metodikát követjük, sok fantasztikus mai zenével, és lazább lépesekkel tarkítva a balett kereteit.
Játékos kreatív mozgásvilág. Heti 2 alkalommal 60 perces órákkal.

Az English csoportban szeretnénk a két nyelvű, vagy angolul beszélő gyermekek számára kedvezni kortól függetlenül. Az órákat kizárólag angol nyelven tartjuk, így ide azokat a gyermekeket várjuk akik már beszélnek, illetve értenek valamennyire angolul.

Játékos formában, angol nyelv tanulás mellett. Magánóra keretében, 60 percben.

FELNŐTT BALETT CSOPORTOK

 

Felnőtt balett kezdők számára 14 éves kortól. A művészet és a sport tökéletes találkozása a Petit Ballet Studio felnőtt balett klasszikus és modern óráiban ölt testet. A klasszikus órákon hagyományosan a balett alapjait gyakoroljuk. Kezdő, újrakezdő és haladó tanoncok számára is megfelelő metodika, jó hangulat, kiváló edzésélmény, feltöltődés jellemzi. Bejelentkezés szükséges! Óradíj: 2.200,-Ft/alkalom

Hetente kétszer egy órában, kellemes hangulatban fáradunk el, klasszikus mozgásvilággal, ki-ki ízlése és tudása szerint.

Ruganyosság és erő az egeszségért! Ha még sosem próbáltad,de mindig álmodoztál  róla. Ha gyerekkorodban a tánc volt az életed, de elsodort az Élet. Ha csak szeretnéd jól érezni magad a bőrödben, de a „tuctuc” zene és a sok ugrálás nem esik jól. Gyere,próbáld ki a balettot velünk! Remek hangulat, kötetlen beosztás, kellemes fáradtság vár hetente kétszer! Bejelentkeezés szükséges!

Erősítés, nyújtás – 60 perces órák.

GYERMEK BALETT ÁRAK 2023

 

Jelentkezzen itt balett kurzusainkra!

Válasszon gyermekbalett csoportjaink közül gyermekének megfelelőt!

A PETIT CSOPORT ÁRA 2023-ban:

Az éves tandíj 99 000 Ft, Amelyet 3 részletben kell teljesíteni az alábbiak szerint

 • Jelentkezés: 2023. szeptember 10-ig
 • Befizetés: Beiratkozás, vagy az első óra alkalmával
 • 2. részlet befizetése: 2023. December 15-ig.
 • 3. részlet befizetése: 2024. Február 28-ig.

 

  • A Petit csoportok órái 45 percesek, hetente egy alkalommal.
JELENTKEZÉS A PETIT CSOPORTBA

 

A DEVELOPPÉ CSOPORT ÁRA 2023-ban:

Az éves tandíj 180 000 Ft, Amelyet 3 részletben kell teljesíteni az alábbiak szerint

 • Jelentkezés: 2023. szeptember 10-ig
 • Befizetés: Beiratkozás, vagy az első óra alkalmával
 • 2. részlet befizetése: 2023. December 15-ig.
 • 3. részlet befizetése: 2024. Február 28-ig.

A Developpé csoportok órái 55 percesek, hetente kettő alkalommal.

JELENTKEZÉS A DEVELOPPÉ CSOPORTBA

AZ ATTITUDE CSOPORT ÁRA 2023-ban:

Az éves tandíj 180 000 Ft, Amelyet 3 részletben kell teljesíteni az alábbiak szerint

 • Jelentkezés: 2023. szeptember 10-ig
 • Befizetés: Beiratkozás, vagy az első óra alkalmával
 • 2. részlet befizetése: 2023. December 15-ig.
 • 3. részlet befizetése: 2024. Február 28-ig.

Az Attitude csoportok órái 55 percesek, hetente kettő alkalommal.

JELENTKEZÉS AZ ATTITUDE CSOPORTBA

 

Tandíjat fizetni csak a fent meghatározott ütemezésben lehet.  A Tanár, Balettmester a be nem fizetett növendéket NEM engedheti be az órára.

 

A Petit Ballet Studio növendékei évfolyamok szerinti bontásban más-más színű balettdresszt viselnek az év folyamán. Ezek megrendelése, beszerzése a csoportbeosztások és méretpróba után, a Studión keresztül történik. A balettdressz ára 6.000,- .
A tanév folyamán lehetőség van arra, hogy időnként más színű, fazonú balettdresszben is megjelenjenek a gyerekek a balettórán (pl. mosás, pillanatnyi„elkeveredés” okán), de az év végi fellépésnek már alapfeltétele az egyen-dressz megléte.

A hosszú hajakat kérjük kontyba fogva feltűzni (a kontykészítéshez segítséget találhatnak itt), hosszabb-rövidebb tincseket eltűzni, hogy az óra alatt ne zavarja a növendékeket!

 
Nem csak a balettdressz, hanem a gyakorló cipők utáni szaladgálásnak is vége! Saját márkás vászon cipőink kitűnő minőségűek, szépek, tartósak,  akár profi táncosok is viselhetik őket.
Mindezt kitűnő ár-érték arányban tudjuk biztosítani Önöknek, levéve a vásárlással járó terheket is a vállukról.

Az éves tandíj a hiányzásoktól függetlenül fizetendő és nem bontható le sem havi-, sem óradíjra. Tandíj visszatérítésre csak abban az esetben van lehetőség, ha az elmaradt órák/foglalkozások a Stúdió hibájából következnek be, és a foglalkozás pótlására időpontot nem tud felajánlani az óraadó.

 

Igazolás

 

HÁZIREND/ÁSZF – SZÜNETEK, Studió Szabályzat

 

HÁZIREND/ÁSZF 2023-2024.

Alapelvünk, hogy a balett terem “szent”! Vagyis a gyerekeknek megtanítjuk – a saját testi épségük és a berendezés védelme érdekében – mit lehet a Stúdióban, és mit nem. Ezeken felül viszont kérjük a kedves Szülőket, hozzátartozókat, hogy az alábbiak betartásáról is gondoskodjanak!

 

 1. A terembe és az öltözőbe ételt, italt behoznitilos!

Az öltöző és a váró helyiség nem étkezésre szolgál, kérjük ezt tiszteletben tartani!

 1. Kérünk minden kedves idelátogatót, kezelje a kiszolgáló helyiségeket is sajátjaként annyiban, hogy vigyáz a környezet tisztaságára, és rendben tartja azt. Mi is így teszünk! Utcai cipővel az öltözőbe vagy a terembe lépni tilos! A berendezések és használati tárgyak nem rendeltetésszerű használatból eredő károkat meg kell téríteni.

 

 1. A szülőket arra kérjük, hogy az öltözés alatti időt töltsék csendes tevékenységekkel, hiszen közben a teremben balettóra folyik! Esetleges hangos beszéddel, kistestvérek szórakoztatásával – bármennyire is gyerekbarát hely vagyunk – ne zavarják a teremben zajló munkát! Megértésüket előre is köszönjük!

 

 1. Kérjük, hogy a kis balerinákkal a kellő időben érkezzenek meg az óra előtt ahhoz, hogy felöltözve, hajat összefogva, pisilés, utolsó falatot-kortyot lenyelve érkezzenek meg a balettórákra. Nyitás az órakezdés előtt 15 perccel. (15:45)

 

 1. Megkérjük a Szülőket és növendékeket, hogy késéssel a balettóra menetét ne zavarják! Ha esetleg mégis előfordulna, hogy elkésnek, a balett terembe csak a zene leállása után kísérjék be gyermeket, hogy az adott gyakorlat menetét ne zavarja meg az új belépő érkezése!

 

 1. A Petit Ballet Studio növendékei évfolyamok szerinti bontásban más-más színű balettdresszt viselnek az év folyamán. A balettdressz ára 6.000,- Ft (az ára a tanév folyamán módosulhat), amelynek megfizetését annak megrendelésével egyidőben kell teljesíteni. A tanév folyamán lehetőség van arra, hogy időnként más színű, fazonú balettdresszben is megjelenjenek a gyerekek (pl. mosás, pillanatnyi „elkeveredés” okán) az órán, de az év végi fellépésnek már alapfeltétele az egyen-dressz megléte. Az egységes megjelenésnek több oka is van, kérjük ennek elfogadását és betartását!

 

 1. A hosszú hajú kislányok haját kérjük, kontyba tűzni, és a lógó tincseket eltűzni, hogy az óra alatt ne zavarják a növendékeket! A konty készítéséhez találnak segítséget a honlapunkon is, és a balettmesterek is szívesen állnak rendelkezésükre, hogy megmutassák, hogyan is kell biztosan tartó hajviseletet kreálni. Rövidebb hajú kislányok haja is legyen eltűzve a balettóra idejére, hogy ne zavarja őket a koncentrálásban!

 

 1. Az éves tandíj 3 részlete a hiányzásoktól függetlenül fizetendő és nem bontható le óradíjra. Tandíj visszatérítésre csak kivételes esetben van lehetőség; Erre vonatkozóan – orvosi igazolást, vagy egyéb, az indokot alátámasztó dokumentációt tartalmazó – kérelmet a Balett Studio vezetőjéhez (dr. Hegyi Menta Napsugár) kell benyújtani (info@klasszikusbalett.hu)

 

 1. Nemzeti Ünnepeken, hivatalos munkaszüneti napokon, tanítási szünetekben, illetve az év végi Bemutató előadás Főpróba napján, vagy a Bemutató előadás napján nincs oktatása Studioban.

 

TANÍTÁSI SZÜNETEK

2023/2024 meghirdetett évközi szünetei (változhatnak):

 

Őszi szünet:  

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. október 25. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2023. november 6. (hétfő)

 

Téli szünet:

A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. december 20. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2024. január 8. (hétfő)

 

Tavaszi szünet:

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. március 27. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2024. április 8. (hétfő).

 

 1. Fizetési ütemezés a 2023/2024 tanévben: a fizetési ütemezést idén is külön hirdetményben közöljük a honlapon, email útján is elérhetővé tesszük! Kérjük a határidőket betartani! Az oktatásban csak a tandíjat befizetett szülők gyermekei vehetnek részt! Esetleges késedelem okáról, vagy felmerült problémáról a Studio vezető balettmesterét (dr. Hegyi Menta Napsugár) értesíteni szíveskedjenek! Szíves együttműködésüket előre is köszönjük!

 

 1. COVID19vírussal kapcsolatos helyzetre tekintettel különleges figyelmet kell fordítanunk a tájékoztatásra, és az egészségünkre. Amennyiben a szülő és/vagy gyermeke COVID 19, vagy bármilyen más, fertőző vírusra utaló tüneteket produkál, illetve amennyiben a betegség gyanúja felmerül, úgy a növendéket saját és mások védelme érdekében a foglalkozásokra a teljesen tünetmentes, gyógyult állapotig NEM szabad hozni! Amennyiben a növendék családtagjai közül bárki COVID 19 vírustól megbetegedett, ill. fennáll a megbetegedés gyanúja, úgy arról a szülő az óratartó tanárt értesíteni köteles. Amennyiben az óratartó tanár észlel gyanús tüneteket a gyermeken, úgy a Szülő köteles a fentiek betartása mellett a gyermeket az óráról azonnali hatállyal elvinni és a fentiek szerint eljárni.

 

 1. Amennyiben a COVID19 miatt újabb hatósági karanténintézkedésre kerülne sor, úgy a balettórák a korábbi gyakorlathoz hasonlóan online lesznek megtartva minden csoportnak.

 

 1. A nagy torlódásokat mérsékelendő kérjük, hogy a gyermekeket a balett órához megfelelő ruhába öltöztetve hozzák a foglalkozásokra, hogy az öltözéssel töltendő időt minimalizálhassuk. Az épületbe belépéskor a kihelyezett kézfertőtlenítő használata ajánlott!
 2. Törökbálinti képzés esetén – a Munkácsy Mihály Művelődési Ház(MMMH) eljárási rendjét köteles mindenki követni, azzal összhangban cselekedni és vállalni, hogy az esetleges vírussal kapcsolatos intézkedéseket nem vitatja. A Petit Ballet Studiot azokért felelősségre nem vonható.

 

 1. Szülők, Kísérők a Petit Ballet Studio épületébe (1221 Bp. Kiránduló u. 103.) kizárólag saját felelősségre léphetnek be, és vállalják, hogy az órák alatt lehetőség szerint NEM az öltözőben várakoznak, hanem azt az időt más helyszínen töltik, hogy a minimumra csökkenthessük a fizikai kontaktust és a tumultust.

 

 1. Minden kedves Szülőt megkérünk arra, hogy bármilyen természetű probléma felmerülése esetén legelőször a Studio vezető balettmesterét (dr. Hegyi Menta Napsugár email: menta@klasszikusbalett.hu; tel.: 20/9999077) keressék meg és a békés megoldásra törekedve elsődlegesen, vele egyeztessenek! Megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy az esetleges vitákat békés úton rendezzük! Igyekszünk Iskolánk jóhírét tovább öregbíteni, kérjük Önöket is, hogy tegyenek így, hogy sokáig leljük örömüket abban, amit csak mi tudunk nyújtani!

 

+1 ZÁRÓVIZSGA, és félévi Bemutató óra
Félévkor – január végén – Szülői Bemutató órát tartunk a Stúdióban, ahol a szülők betekinthetnek egy balettóra menetébe. Jó alkalom egy ilyen nyílt óra arra, hogy megnézzék, miket tanulnak a gyerekek az év folyamán, illetve kiváló összehasonlítási alap lesz az Évzáró Gálához.

A tanév végén a növendékek Évzáró Gála keretében mutatják be, mit tanultak a tanévben. Klasszikus értelemben vett „vizsga” nincs, a színpadi gyakorlat megszerzésére viszont kiváló lehetőséget biztosít a Gála, ahol egy rövidített balettórát, vagy rövid etűdökbe foglalt táncos összefoglalót mutatunk be a szülőknek, ill. meghívott vendégeiknek.

 

Köszönjük együttműködésüket!

 

 

Házirend

GYAKORI KÉRDÉSEK

Mikor és hogyan kell fizetnem?

A gyermekbalett órákra tandíjat a beiratkozás alkalmával kell fizetni. Amennyiben az első órán kiderül, hogy a kis Balerina mégsem szeretne járni, úgy a befizetett teljes összeg visszafizetésre kerül.

Lehet hiányozni?

A jóváírási gyakorlat komoly betegség, illetve kórházi ápolás, esetleges elköltözés esetén működik. Ezen esetek egyéni elbírálás alá esnek, kérem, tiszteljenek meg bizalmukkal, beszéljünk róla!

Szülő jelen lehet az órán?

Első órán nem tiltjuk, de nem is javasoljuk. A későbbiek folyamán pedig a válasz: határozott nem! A szülők minden esetben a terem előtt várakozzanak és ajtó nyitáskor találkoznak újra a gyermekükkel. Ez azért szükséges, mert ha a szülő jelen van a teremben, a gyermek rá figyel és nem az órára.

Megnézhetem az órát?

Van erre lehetőség, az éves Nyílt órák alkalmával.

Milyen ruházat szükséges?

A legegyszerűbb ha tőlünk beszerzi. Az évfolyamnak kötelező egyen-dressz 5.200,- Ft, a cipő 3.500,- Ft, jó minőségű, egyenesen a Petit Ballet Studio ajánlásával. Szoknyát és spicc cipőt semmiképp se vegyen az órára! Előbbitől nem látszik a csipő mozgása, utóbbi pedig még nem időszerű.

Milyen cipő szükséges?

Feljebb a ruházatnál már leírt csepp talpú, vászon gyakorló cipő, melyet 3.500 Ft-ért tőlünk is beszerezhet.

Milyen az ideális hajviselet balett órán?

A hosszú haj kontyba fogva, a rövid haj pedig eltűzve. Segítséget az elkészítéshez ITT talál. Kiegészítők nálunk is beszerezhetők.

A gyermekem nem akar órára menni

Ahogy a gyermeket elvisszük iskolába, hogy megtanulja az alapokat, majd az összetettebb dolgokat, úgy a gyermekbalett esetében is fontos a folyamatosság és a következetesség. Az iskolában is lemarad a gyermek dolgokról ha nincs bent az órán és ez a balett esetében sincs másképp. A kimaradt gyermekeket csak a többiek hátrányára lehet felzárkóztatni, ami nem fair. Ezért a szülőket segítjük és a motiváció fenntartása érdekében egy ösztönző rendszert alkottunk a gyermekeknek ami az eddigi visszajelzések alapján jól vizsgázott.

Lesz záró vizsga?

Nics záró vizsga. Év végi, színpadi bemutató előadást tartunk helyette.
   

Petit Ballet Studio Balett gyermekeknek Tetszett? Kipróbálnátok? Gyertek! :)
Jelentkezzetek Szeptembertől induló tanfolyamainkra vagy csak mondd el, hogy tetszik amit látsz! Írj nekünk itt!
Küldés