Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Balett tanárok

Bővebben rólunk

dr. Hegyi Menta vagyok, balettmester

és jogász. Immáron 22 éve tanítok gyerekeket különböző tánc technikákra, elsősorban klasszikus balettra.

Bővebben rólam

Szabó Ildikó vagyok

többek között a Harmonie Tánc tánciskola megálmodója, ahol 2012 óta folyamatosan tanítok

Bővebben rólam

Kövessen minket a legfrissebb hírekért!

facebook google twitter linkedin
dr. Hegyi Menta 

Nagy-Hegyi Menta - gyermekbalett pedagógus - balett mester

Hegyi Menta vagyok, balett mester

és jogász. Több, mint 20 éve tanítok gyerekeket különböző tánc technikákra, elsősorban klasszikus balettra.
Jómagam 20 éves táncos múltra tekinthetek vissza, táncművész diplomámat 1995-ben, klasszikus balett pedagógusi diplomámat 2000-ben szereztem.

Balettos tanulmányaimat kisgyerekként kezdtem Budafokon, Balett Intézeti tanulmányaim megkezdéséig zenei általános iskolába jártam, 7 évig zongoráztam, zeneiskolába, szolfézsra, balettórákra jártam.

A Balettintézeti évek alatt rengeteg alkalommal léptem fel az Erkel Színház, az Operaház színpadain, A Thália Színházban, a Stefánia palotában, és különböző meghívásos rendezvényeken. A Diótörő című balett minden főbb gyerekszerepét eltáncoltam (Masa, Lujzi, Pas-de-trois).

1994-95-ben a Rock Színház Miss Saigon című musicaljében táncoltam a Szegedi Szabadtéri Játékokon és több, mint 100 budapesti, Operett Színházbéli előadásban. 1995-96-ban az USA-ban tanultam, ahol a Pennsylvanian Youth Ballet kitűnő óráit volt szerencsém látogatni.

Főiskolai éveim alatt kezdtem a tanítást, főleg ritmikus gimnasztika növendékeknek tartottam balett órákat, mindeközben 7 hónapot töltöttem Ausztriában és Németországban az Elvis című musical táncosaként. Hazatérésem után Michael Kropf Táncegyüttesében kaptam munkát, az ő kiváló balettóráin érleltem tovább technikai tudásomat. Rengeteg táncelőadást érhettem meg ezidő alatt, divatbemutatóktól a különböző rendezvények fellépőiként rengeteg helyen megfordultunk az országban. Többek között a Koóstoló című zenés produkció tánckarát is mi jelentettük.

Békéscsabán a Gajdos József által koreografált, Molnár László által rendezett Evita című musical táncosa voltam 1999-ben. Részt vettem a Musical Színház nyíregyházi Jézus Krisztus Szupersztár című musical teljes próbafolyamatában.

Tanítottam Pongor Ildikó stúdiójában, a HORT ritmikus gimnasztika egyesület növendékeit, a Dáridó Tánciskolában, modell iskolában színpadi mozgást, hip-hop-ot.

2000-2001-ben lehetőségem nyílt részt venni egy produkcióban a Holdvilág Kamaraszínházban és az IBS színpadán, a  Berlioz, Berlioz című, Ákos dalokra és versekből íródott színdarab táncosaként, majd rendező asszisztenseként.

Ekkor már a Magyar Állami Operaház marketing munkatársaként is dolgoztam, ahonnan 4 csodás év után a Magyar Nemzeti Balett média referenseként távoztam 2005-ben. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán 2008-ban vehettem át a diplomámat, mely évben a Budapesti Ügyvédi Kamara is felvett ügyvédjelölt tagjai közé.

Gyermekbalett pedagógus

A tanítás végigkísérte utamat. Ma, kétgyermekes anyukaként angol tanárként is tevékenykedem, valamint saját balettdresszeket és táncruházatot is tervezek, varrok.

Jelenleg 3 óvodában és 4 másik helyszínen oktatok gyermekbalettot Budapesten és környékén, főleg óvodás korúakat és kisiskolásokat.

Nagyon sokat tanultam az elmúlt évek alatt a gyerekekről, a gyerekektől. A Petit Ballet Studio célja nem az, hogy a balett gyötrelmes oldalát kényszerítse a növendékekre, hanem hogy a gyerekek igazi “gyerekes”, korosztályuknak megfelelő élményekkel gazdagodjanak és észrevétlenül szeressék meg a táncot, ezen belül is a balett műfaját.
Gyertek el, próbáljátok ki milyen is a gyermekbalett! Megéri…

Szabó Ildikó


Szabó Ildikó

moderne – kortárs tánctanár

Egészen fiatalon, Dunaújvárosban kezdtem meg tanulmányaimat egy előkészítő képzésen, ami után a Mező Imre Általános Iskola tánc tagozatának növendéke lettem. Később felvételt nyertem a Pécsi Művészeti Szakközépiskolába, ahol nagyszerű tanárok vettek körül és a balett technika nagy szerelmese lettem. Itt színházi táncosként végeztem 1996-ban. Később szerettem volna megismerni még több táncnyelvet; a mozdulatok változatossága és a különböző tánctechnikák sokszínűsége teljesen elvarázsolt.

A Magyar Táncművészeti Főiskola (Egyetem) moderntánc pedagógusi szakán 2008-ban szereztem diplomát, ahol több tánctechnika – Jazz, Limón, Graham, Kreatív gyermektánc, Kortárstánc – mellett megismerhettem a tánc sokszínűségét, a kreativitás lehetőségét az órákon, több izgalmas, fejlesztő módszert, amit azóta is alkalmazok a táncóráimon. Lehetőségem volt a művészképző egyik fiatal tehetségével is együtt dolgozni (Horányi Adrienn) – Bretus Mária felkérésére készítettem neki koreográfiát. Az elkészült darab szerepelt a Nemzeti Táncszínházban és egy Máltai nemzetközi táncversenyen is. Évekig tanítottam a paksi Pro Artis iskola tánctagozatán, majd megálmodtam a „Harmonie Tánc” tánciskola felnőtt táncóráit, ahol 2012 óta folyamatosan tanítok.

 

 

Petit Ballet Studio Balett gyermekeknek Tetszett? Kipróbálnátok? Gyertek! :)
Jelentkezzetek Szeptembertől induló tanfolyamainkra vagy csak mondd el, hogy tetszik amit látsz! Írj nekünk itt!
Küldés