Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Balett tanárok

Bővebben rólunk

dr. Hegyi Menta Napsugár vagyok, balettmester

a Petit Ballet Studio alapítója. 1998. óta tanítok gyerekeket különböző tánc technikákra, elsősorban klasszikus balettra.

Bővebben rólam

Kövessen minket a legfrissebb hírekért!

facebook google twitter linkedin
dr. Hegyi Menta Napsugár

Nagy-Hegyi Menta - gyermekbalett pedagógus - balett mester

Hegyi Menta Napsugár vagyok, balett mester

a Petit Ballet Studio megalapítója. 1998 óta tanítok gyerekeket különböző tánc technikákra, elsősorban klasszikus balettra.
Jómagam 20 éves táncos múltra tekinthetek vissza, táncművész diplomámat 1995-ben, klasszikus balett pedagógusi diplomámat 2000-ben szereztem.

Balettos tanulmányaimat kisgyerekként kezdtem Budafokon, Balett Intézeti tanulmányaim megkezdéséig zenei általános iskolába jártam, 7 évig zongoráztam, zeneiskolába, szolfézsra, balettórákra jártam.

A Balettintézeti évek alatt rengeteg alkalommal léptem fel az Erkel Színház, az Operaház színpadain, A Thália Színházban, a Stefánia palotában, és különböző meghívásos rendezvényeken. A Diótörő című balett minden főbb gyerekszerepét eltáncoltam (Masa, Lujzi, Pas-de-trois).

1994-95-ben a Rock Színház Miss Saigon című musicaljében táncoltam a Szegedi Szabadtéri Játékokon és több, mint 100 budapesti, Operett Színházbéli előadásban. 1995-96-ban az USA-ban tanultam, ahol a Pennsylvanian Youth Ballet kitűnő óráit volt szerencsém látogatni.

Főiskolai éveim alatt kezdtem a tanítást, főleg ritmikus gimnasztika növendékeknek tartottam balett órákat, mindeközben 7 hónapot töltöttem Ausztriában és Németországban az Elvis című musical táncosaként. Hazatérésem után Michael Kropf Táncegyüttesében kaptam munkát, az ő kiváló balettóráin érleltem tovább technikai tudásomat. Rengeteg táncelőadást érhettem meg ezidő alatt, divatbemutatóktól a különböző rendezvények fellépőiként rengeteg helyen megfordultunk az országban. Többek között a Koóstoló című zenés produkció tánckarát is mi jelentettük.

Békéscsabán a Gajdos József által koreografált, Molnár László által rendezett Evita című musical táncosa voltam 1999-ben. Részt vettem a Musical Színház nyíregyházi Jézus Krisztus Szupersztár című musical teljes próbafolyamatában.

Tanítottam Pongor Ildikó stúdiójában, a HORT ritmikus gimnasztika egyesület növendékeit, a Dáridó Tánciskolában, modell iskolában színpadi mozgást, hip-hop-ot.

2000-2001-ben lehetőségem nyílt részt venni egy produkcióban a Holdvilág Kamaraszínházban és az IBS színpadán, a  Berlioz, Berlioz című, Ákos dalokra és versekből íródott színdarab táncosaként, majd rendező asszisztenseként.

Ekkor már a Magyar Állami Operaház marketing munkatársaként is dolgoztam, ahonnan 4 csodás év után a Magyar Nemzeti Balett média referenseként távoztam 2005-ben.

Gyermekbalett pedagógus

A tanítás végigkísérte utamat. Ma, kétgyermekes anyukaként angol tanárként is tevékenykedem, valamint saját balettdresszeket és táncruházatot is tervezek, varrok(mentanapsugar.hu)

Korábban 3 óvodában és 4 másik helyszínen oktattam gyermekbalettot Budapesten és környékén, főleg óvodás korú és kisiskolás  gyermekeknek.

A Petit Ballet Studio jelenleg is két helyszínen: Budafokon és Törökbálinton üzemel.

Nagyon sokat tanultam az elmúlt évek alatt a gyerekekről, a gyerekektől. A Petit Ballet Studio célja nem az, hogy a balett gyötrelmes oldalát kényszerítse a növendékekre, hanem hogy a gyerekek igazi “gyerekes”, korosztályuknak megfelelő élményekkel gazdagodjanak és észrevétlenül szeressék meg a táncot, ezen belül is a balett műfaját.
Gyertek el, próbáljátok ki milyen is a gyermekbalett! Megéri…

Petit Ballet Studio Balett gyermekeknek Tetszett? Kipróbálnátok? Gyertek! :)
Jelentkezzetek Szeptembertől induló tanfolyamainkra vagy csak mondd el, hogy tetszik amit látsz! Írj nekünk itt!
Küldés