Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tudnivalók

BALETT ÓRAREND

Tekintse meg beosztásunkat a 2022/23-as tanévre. Kattintson az Önt érdeklő kurzusokra a naptárban, tudjon meg többet róluk és jelentkezzen! Ha kérdése merülne fel, írjon nekünk bátran!

Válassza ki az Önnek megfelelő időpontot, kurzust, vagy helyszínt.
Kattintson bele és jelentkezzen egy egyszerű űrlap kitöltésével!

 

hétfő

 • Petit 1. csoport

  -

  Budafok

  dr Hegyi Menta

 • Developpé csoport

  -

  Budafok

  dr Hegyi Menta

 • Attitude csoport

  -

  Budafok - Felnőtt

  dr Hegyi Menta

 • Stretching-Strenghtening

  -

  Budafok - Felnőtt

  dr Hegyi Menta

Kedd

 • Petit - Törökbálint

  -

  Törökbálint

  dr Hegyi Menta

 • Felnőtt balett

  -

  Klasszikus

  dr Hegyi Menta

Szerda

 • Petit 2. csoport

  -

  Budafok

  dr Hegyi Menta

 • Developpé csoport

  -

  Budafok

  dr Hegyi Menta

 • Attitude csoport

  -

  Budafok - Felnőtt

  dr Hegyi Menta

 • Stretching-Strenghtening

  -

  Budafok - Felnőtt

  dr. Hegyi Menta

Csütörtök

 • Stretching-Strenghtening

  -

  Budafok - Felnőtt

  dr Hegyi Menta

 • Felnőtt balett

  -

  Klasszikus

  dr Hegyi menta

Péntek

CSOPORTOK BONTÁSBAN

BALETT OKTATÁS HELYSZÍNEK

Budafok - Petit Ballet Studio

Petit Ballet Studio

1221 Budafok, Kiránduló utca 103.

Megnézem a Studió kurzusait

Gyermek balett oktatás - balett vizsga - Developpé csoport bemutató

Törökbálint - Munkácsy M. Műv.Ház

Munkácsy Mihály Művelődési Ház

2045 Törökbálint Munkácsy M. u. 83.

Megnézem a művelődési ház kurzusait Gyermek balett oktatás - balett vizsga - Petit csoport - koncentráló balerinák

 

A Petit csoport a 4 év feletti korosztályból épül fel, illetve azokból a gyerekekből, akik hetente 1 alkalommal kívánnak járni balettórákra. Velük továbbra is a játékos, fejlesztő, “balett-megszerettető” metodikát követjük, sok fantasztikus zenével, kisebb lépesekben haladva. Ebben az időszakban az órák játékosak, sokkal inkább a ráhangolódást szolgálják, hogy a gyerekek megtanulják hogyan kell figyelni, hogyan kell az alapvető mozdulatokat, térformákat elsajátítani és megismerkednek a balett meseművekkel.

 Játékos mozgásvilág. Heti 1 alkalommal 45 perces órákkal.

A Developpé csoportba lépni 5-6 éves kortól lehetséges, a Petit csoportból tovább lépőket, azaz a haladóbbakat öleli fel. Ők hetente kétszer járnak balettórákra. Velük továbbra is a játékos metodikával, sok-sok fantasztikus zenével folytatjuk a munkát, de már komolyabb hangvétellel, a balett alapjait lassan lefektetve. Ebben az időszakban az órák már gimnasztika alapokkal kezdődnek, de már van mire építeni, így jobban koncentrálunk a “balettosabb” dolgokra.

Játékos balett tanulás. Heti 2 alkalommal 55 perces órákkal.

Főleg a 8+ korosztályt várjuk ezekre az órákra, illetve azon növendékeket, akik fiatalabb koruk ellenére elég érettek már a komolyabb mozgásformákra, tematikára, és vállalják a nagyobb megterhelést. Ebben a korban a gyermekek sokkal koordináltabbak, összpontosító képességük is nagyobb. Ennek köszönhetően egy gazdagabb mozgásvilággal tanítjuk meg nekik a balett alapokat. Ezen a szinten már igazi balett órákról beszélünk, és itt fektetjük le a táncos továbblépéshez szükséges alapokat, valamint a gyermek megismeri a balett klasszikus zenei műveket.

Komolyabb mozgásvilág. Heti 2 alkalommal 60 perces órákkal.

Szervezés alatt! – A Modern balett csoportot az 5 év feletti korcsoportnak ajánljuk, illetve azoknak, akik szeretnének egy klasszikus balett alapokon nyugvó, de nyitottabb, több mozgásteret adó táncformát kipróbálni. A manapság “kortárs tánc”, vagy “art jazz” néven is futó technikák során szintén a játékos, fejlesztő, “tánc-megszerettető” metodikát követjük, sok fantasztikus mai zenével, és lazább lépesekkel tarkítva a balett kereteit.
Játékos kreatív mozgásvilág. Heti 2 alkalommal 60 perces órákkal.

Az English csoportban szeretnénk a két nyelvű, vagy angolul beszélő gyermekek számára kedvezni kortól függetlenül. Az órákat kizárólag angol nyelven tartjuk, így ide azokat a gyermekeket várjuk akik már beszélnek, illetve értenek valamennyire angolul.

Játékos formában, angol nyelv tanulás mellett. Magánóra keretében, 60 percben.

FELNŐTT BALETT CSOPORTOK

 

Felnőtt balett kezdők számára 14 éves kortól. A művészet és a sport tökéletes találkozása a Petit Ballet Studio felnőtt balett klasszikus és modern óráiban ölt testet. A klasszikus órákon hagyományosan a balett alapjait gyakoroljuk. Kezdő, újrakezdő és haladó tanoncok számára is megfelelő metodika, jó hangulat, kiváló edzésélmény, feltöltődés jellemzi. Bejelentkezés szükséges! Óradíj: 2.200,-Ft/alkalom

Hetente kétszer egy órában, kellemes hangulatban fáradunk el, klasszikus mozgásvilággal, ki-ki ízlése és tudása szerint.

Nyújtás az egeszségért! Ha gyakran végzel aerob mozgást vagy izomerősítést, szükséged van a nyújtó, lazító gyakorlatokra is. A megrövidült izom akadályozza a mozgást és az izomműködést, egészségügyi problémákhoz is vezethet. A beszűkült izmok a nyújtással visszanyerhetik rugalmasságukat és újra teljes mozgástartományban lesznek képesek mozogni. Bejelentkeezés szükséges!

Erősítés, nyújtás. Esti és igény szerint délelőtti időpontban is, 60 perces órákkal.

GYERMEK BALETT ÁRAK 2022

Jelentkezzen itt balett kurzusainkra!

Válasszon gyermekbalett csoportjaink közül gyermekének megfelelőt!

A PETIT CSOPORT ÁRA 2022-ben:

76 500 Ft, Amelyet 9 részletben kell teljesíteni az alábbiak szerint

 • Jelentkezés: 2022. augusztus 31-ig
 • Befizetés: Beiratkozás, vagy az első óra alkalmával

 

  • A Petit csoportok órái 45 percesek, hetente egy alkalommal.
JELENTKEZÉS A PETIT CSOPORTBA

 

A DEVELOPPÉ CSOPORT ÁRA 2022-ben:

148 500 Ft, Amelyet 9 részletben kell teljesíteni az alábbiak szerint

 • Jelentkezés: 2022. augusztus 31-ig
 • Befizetés: Beiratkozás, vagy az első óra alkalmával

A Developpé csoportok órái 55 percesek, hetente kettő alkalommal.

JELENTKEZÉS A DEVELOPPÉ CSOPORTBA

AZ ATTITUDE CSOPORT ÁRA 2022-ben:

148 500 Ft, Amelyet 9 részletben kell teljesíteni az alábbiak szerint

 • Jelentkezés: 2022. augusztus 31-ig
 • Befizetés: Beiratkozás, vagy az első óra alkalmával

 

Az Attitude csoportok órái 55 percesek, hetente kettő alkalommal.

JELENTKEZÉS AZ ATTITUDE CSOPORTBA

 

Tandíjat fizetni csak a fent meghatározott ütemezésben lehet.  A Tanár, Balettmester a be nem fizetett növendéket NEM engedheti be az órára.

 

A Petit Ballet Studio növendékei évfolyamok szerinti bontásban más-más színű balettdresszt viselnek az év folyamán. Ezek megrendelése, beszerzése a csoportbeosztások és méretpróba után, a Studión keresztül történik. A balettdressz ára 5.200,- .
A tanév folyamán lehetőség van arra, hogy időnként más színű, fazonú balettdresszben is megjelenjenek a gyerekek a balettórán (pl. mosás, pillanatnyi„elkeveredés” okán), de az év végi fellépésnek már alapfeltétele az egyen-dressz megléte.

A hosszú hajakat kérjük kontyba fogva feltűzni (a kontykészítéshez segítséget találhatnak itt), hosszabb-rövidebb tincseket eltűzni, hogy az óra alatt ne zavarja a növendékeket!

 
Nem csak a balettdressz, hanem a gyakorló cipők utáni szaladgálásnak is vége! Saját márkás vászon cipőink kitűnő minőségűek, szépek, tartósak,  akár profi táncosok is viselhetik őket.
Mindezt kitűnő ár-érték arányban tudjuk biztosítani Önöknek, levéve a vásárlással járó terheket is a vállukról.

Az éves tandíj a hiányzásoktól függetlenül fizetendő és nem bontható le sem havi-, sem óradíjra. Tandíj visszatérítésre csak abban az esetben van lehetőség, ha az elmaradt órák/foglalkozások a Stúdió hibájából következnek be, és a foglalkozás pótlására időpontot nem tud felajánlani az óraadó.

 

Igazolás

 

HÁZIREND/ÁSZF – SZÜNETEK, Studió Szabályzat

 

HÁZIREND/ÁSZF

és Évközi szünetek

 

 

Alapelvünk, hogy a balett terem “szent”! Vagyis a gyerekeknek megtanítjuk – a saját testi épségük és a berendezés egy darabban maradása érdekében is – itt mit lehet, és mit nem. ezeken felül viszont kérjük a kedves Szülőket, hozzátartozókat, hogy az alábbiak betartásáról is gondoskodjanak!

 

 1. A terembe és az öltözőbe ételt, italt behozni tilos!

Az öltöző és a váró helyiség sem étkezésre szolgál, kérjük ezt tiszteletben tartani!

 

 1. Kérünk minden kedves idelátogatót, kezelje a kiszolgáló helyiségeket is sajátjaként annyiban, hogy vigyáz a környezet tisztaságára, és rendben tartja azt. Mi is így teszünk! Utcai cipővel az öltözőbe, vagy a terembe lépni tilos! A berendezések és használati tárgyak nem rendeltetésszerű használatból eredő károkat meg kell téríteni.

 

 1. A szülőket arra kérjük, hogy a balettóra alatti időt töltsék csendes tevékenységekkel, esetleges hangos beszéddel, kistestvérek szórakoztatásával – bármennyire is gyerekbarát hely vagyunk – ne zavarják a teremben folyó munkát! Megértésüket előre is köszönjük!
 2. Kérjük, hogy a kis balerinákkal a kellő időben érkezzenek meg az óra előtt ahhoz, hogy felöltözve, hajat összefogva, pisilés, utolsó falatot-kortyot lenyelve érkezzenek meg a balettórákra.
 1. Megkérjük a Szülőket és növendékeket, hogy késéssel a balettóra menetét ne zavarják! Ha esetleg mégis előfordulna, hogy elkésnek, a balett terembe csak a zene leállása után kísérjék be gyermeket, hogy az adott gyakorlat menetét ne zavarja meg az új belépő érkezése. Előre is köszönjük!
 2.  A Petit Ballet Studio növendékei évfolyamok szerinti bontásban más-más színű balettdresszt viselnek az év folyamán. A balettdressz ára 5.200,- Ft, amelynek megfizetését annak megrendelésével egyidőben kell teljesíteni. A tanév folyamán lehetőség van arra, hogy időnként más színű, fazonú balettdresszben is megjelenjenek a gyerekek (pl. mosás, pillanatnyi „elkeveredés” okán) az órán, de az év végi fellépésnek már alapfeltétele az egyen-dressz megléte. Az egységes megjelenésnek több oka is van, kérjük ennek elfogadását, és betartását!

 

 1. A hosszú hajú kislányok haját kérjük, kontyba tűzni, és a lógó tincseket eltűzni, hogy az óra alatt ne zavarja a növendékeket! A konty készítéséhez találnak segítséget a honlapunkon is, és a balett mesterek is szívesen állnak rendelkezésükre, hogy megmutassák, hogyan is kell biztosan tartó hajviseletet kreálni. Rövidebb hajú kislányok haja is legyen eltűzve a balettóra idejére, hogy ne zavarja őket a koncentrálásban!

 

 1. Az éves tandíj a hiányzásoktól függetlenül fizetendő és nem bontható le óradíjra. Tandíj visszatérítésre csak abban az esetben van lehetőség, ha az elmaradt órák/foglalkozások a Stúdió hibájából következnek be, és a foglalkozás pótlására időpontot nem tud felajánlani az óraadó.

 

 1. Nemzeti Ünnepeken, hivatalos munkaszüneti napokon, tanítási szünetekben, illetve az év végi Bemutató előadás Főpróba napján, vagy a Bemutató előadás napján nincs oktatás a Studio egyik helyszínén sem.

TANÍTÁSI SZÜNETEK

2021/2022 meghirdetett évközi szünetei:

Őszi szünet:  

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2021. október 22. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2021. november 2. (kedd).

Téli szünet:

A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2021. december 17. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2022. január 3. (hétfő).

Tavaszi szünet:

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2022. április 13.. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2022. április 21. (csütörtök).

 

 1. Fizetési ütemezés a 2021/2022 tanévben: a fizetési ütemezést idén is külön hirdetményben közöljük, email útján és kifüggesztve is elérhetővé tesszük! Kérjük a határidőket betartani! Az oktatásban csak a tandíjat befizetett szülők gyermekei vehetnek részt! Esetleges késedelem okáról, vagy felmerült problémáról a Studio vezető balettmesterét (dr. Hegyi Menta Napsugár) értesíteni szíveskedjenek! Szíves együttműködésüket előre is köszönjük! Részletfizetés igényelhető – személyesen a Stúdió vezetőnél.
 2. A COVID19 vírussal kapcsolatos helyzetre tekintettel különleges figyelmet kell fordítanunk a tájékoztatásra, és az egészségünkre. Amennyiben a szülő és/vagy gyermeke külföldre utazott a belépést megelőző 14 napban, vagy olyan személlyel érintkezett, aki külföldön tartózkodott,  COVID 19 vírusra utaló tüneteket produkál, illetve amennyiben a betegség gyanúja felmerül, úgy a növendéket saját és mások védelme érdekében a foglalkozásokra 2 hétig NEM szabad hozni! Amennyiben a növendék családtagjai közül bárki megbetegedett, ill.fennáll a megbetegedés gyanúja, úgy arról a szülő az óratartó tanárt értesíteni köteles.Amennyiben az óratartó tanár észlel gyanús tüneteket a gyermeken, úgy a Szülő köteles a fentiek betartása mellett a gyermeket az óráról azonnali hatállyal elvinni, és a gyanú beigazolódása esetén minimum 10 napig elkülöníteni. Ezzel kapcsolatos tandíj visszatérítésre nincsen mód.
 3. Amennyiben a COVID19 miatt újabb hatósági karanténintézkedésre kerülne sor, úgy a balettórák az előző évadhoz hasonlóan online folytatónak. Ennek sikeres kivitelezéséhez – különösen a kicsik esetében kérjük a szülők segítségét a gyerekek motiválásában, illetve szükség esetén személyes jelenlétükkel való megerősítést az órák végigvitelében!
 4. A jelenlegi helyzetre tekintettel kérjük, hogy a gyermekeket a balett órához megfelelő ruhába öltöztetve hozzák a foglalkozásokra, hogy az öltözéssel töltendő időt minimalizálhassuk. Az épületbe belépéskor kézfertőtlenítő használata kötelező!
 5. Törökbálinti képzés esetén – a Munkácsy Mihály Művelődési Ház (MMMH) eljárási rendjét köteles mindenki követni, azzal összhangban cselekedni és vállalni, hogy az esetleges vírussal kapcsolatos intézkedéseket nem vitatja. A Petit Ballet Studiot azokért felelősségre nem vonható.
 6. Szülők, Kísérők a Petit Ballet Studio épületébe (1221 Bp. Kiránduló u. 103.) kizárólag védettségi igazolvány felmutatásával, saját felelősségre léphetnek be, és vállalják, hogy az órák alatt lehetőség szerint NEM az öltözőben várakoznak, hanem azt az időt más helyszínen töltik, hogy a minimumra csökkenthessük a fizikai kontaktust másokkal.
 7. Minden kedves Szülőt megkérünk arra, hogy bármilyen természetű probléma felmerülése esetén legelőször a Studio vezető balettmesterét (dr. Hegyi Menta Napsugár email: menta@klasszikusbalett.hu ; tel.: 20/9999077) keressék meg és a békés megoldásra törekedve elsődlegesen, vele egyeztessenek! Megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy az esetleges vitákat békés úton rendezzük! Igyekszünk Iskolánk jóhírét tovább öregbíteni, kérjük Önöket is, hogy tegyenek így, hogy sokáig leljük örömüket abban, amit csak mi tudunk nyújtani!

+1  ZÁRÓVIZSGA, NYÍLT NAP
A tanév végén a növendékek egy Évzáró Gála keretében mutatják be, mit tanultak az adott tanévben. Klasszikus értelemben vett „vizsga” nincs, a színpadi gyakorlat megszerzésére viszont kiváló lehetőséget biztosít a Gála, ahol egy rövidített balettórát, vagy rövid etüdökbe foglalt táncos összefoglalót mutatunk be a szülőknek, ill. meghívott vendégeiknek. Az előadás jegyeit május folyamánszktuk elkezdeni árusítnai, költsége a szülőket terheli.

Félévkor – január végén – nyílt órákat tartunk az oktatási helyszíneken, ahol a szülők, hozzátartozók megtekinthetnek egy balettórát. Jó alkalom egy ilyen nyílt óra arra, hogy megnézzék, miket tanulnak a gyerekek az év folyamán, illetve kiváló összehasonlítási alap lesz az Évzáró Gálához.

 

Házirend

GYAKORI KÉRDÉSEK

Mikor és hogyan kell fizetnem?

A gyermekbalett órákra tandíjat a beiratkozás alkalmával kell fizetni. Amennyiben az első órán kiderül, hogy a kis Balerina mégsem szeretne járni, úgy a befizetett teljes összeg visszafizetésre kerül.

Lehet hiányozni?

A jóváírási gyakorlat komoly betegség, illetve kórházi ápolás, esetleges elköltözés esetén működik. Ezen esetek egyéni elbírálás alá esnek, kérem, tiszteljenek meg bizalmukkal, beszéljünk róla!

Szülő jelen lehet az órán?

Első órán nem tiltjuk, de nem is javasoljuk. A későbbiek folyamán pedig a válasz: határozott nem! A szülők minden esetben a terem előtt várakozzanak és ajtó nyitáskor találkoznak újra a gyermekükkel. Ez azért szükséges, mert ha a szülő jelen van a teremben, a gyermek rá figyel és nem az órára.

Megnézhetem az órát?

Van erre lehetőség, az éves Nyílt órák alkalmával.

Milyen ruházat szükséges?

A legegyszerűbb ha tőlünk beszerzi. Az évfolyamnak kötelező egyen-dressz 5.200,- Ft, a cipő 3.500,- Ft, jó minőségű, egyenesen a Petit Ballet Studio ajánlásával. Szoknyát és spicc cipőt semmiképp se vegyen az órára! Előbbitől nem látszik a csipő mozgása, utóbbi pedig még nem időszerű.

Milyen cipő szükséges?

Feljebb a ruházatnál már leírt csepp talpú, vászon gyakorló cipő, melyet 3.500 Ft-ért tőlünk is beszerezhet.

Milyen az ideális hajviselet balett órán?

A hosszú haj kontyba fogva, a rövid haj pedig eltűzve. Segítséget az elkészítéshez ITT talál. Kiegészítők nálunk is beszerezhetők.

A gyermekem nem akar órára menni

Ahogy a gyermeket elvisszük iskolába, hogy megtanulja az alapokat, majd az összetettebb dolgokat, úgy a gyermekbalett esetében is fontos a folyamatosság és a következetesség. Az iskolában is lemarad a gyermek dolgokról ha nincs bent az órán és ez a balett esetében sincs másképp. A kimaradt gyermekeket csak a többiek hátrányára lehet felzárkóztatni, ami nem fair. Ezért a szülőket segítjük és a motiváció fenntartása érdekében egy ösztönző rendszert alkottunk a gyermekeknek ami az eddigi visszajelzések alapján jól vizsgázott.

Lesz záró vizsga?

Nics záró vizsga. Év végi, színpadi bemutató előadást tartunk helyette.
   

Petit Ballet Studio Balett gyermekeknek Tetszett? Kipróbálnátok? Gyertek! :)
Jelentkezzetek Szeptembertől induló tanfolyamainkra vagy csak mondd el, hogy tetszik amit látsz! Írj nekünk itt!
Küldés