Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nyári táborok 2024-ben

Jelentkezéshez kattintson a gombra

2023/2024 tanév

 

Kedves Érdeklődő Balettos Szülők!

Idei évadunk kezdési időpontja: 2023.szeptember 18./20.

ÚJ Tandíj információk a honlapon!

Jelentkezés folymatosan – szeptember 14-ig – férőhelyek függvényében

(hétfői Petit csoport betelt)

Törökbálinti helyszínünkön idén NEM indul oktatás, Budafokon várjuk szeretettel a kis balerinákat!

Miért éppen Klasszikus balett?

Helyes testtartás, ruganyosság, koncentráció, koordináció, pozitív attitűd. Néhány dolog, amit gyermeke a klasszikus balett órákon elsajátíthat és fejleszthet, míg az egyik legkifinomultabb művészettel ismerkedik, hasonló érdeklődésű és értékrendű gyermekek társaságában. Ha ez nem lenne elég, olvassa el további érveinket!

Miért jó a Klasszikus balett?

A klasszikus balett nem sport, hanem művészet, mégis megmozgat minden izomcsoportot, ugyanakkor szórakoztató és teret enged a kreativitásnak. A gyermekbalett órákon gyermeke olyan készségeit fejleszti, melynek köszönhetően kiegyensúlyozottabb, koncentráltabb és magabiztosabb lesz a mindennapi életben. Mindemellett megismerkedik a klasszikus zenei alapművekkel és beleélheti magát tündérek és hercegnők szerepeibe.

Akkor balerina legyen a gyerek?

Balerina lesz a gyermekem?

Ezt elsőre nem lehet tudni és nem is szabad erőltetni. Ha legalább egy éven keresztül rendszeresen eljár gyermeke a gyermekbalett órákra, akkor ezt követően érdemes levonni konzekvenciákat arról, hogy van-e hozzá továbbra is kitartó szorgalma, érzéke. Ezt követően még mindig évekbe telik, mire messzemenőbb következtetéseket vonhatunk le a tapasztalataink alapján, illetve a gyermek testalkati fejlődésének irányát is feltérképezhetjük. 8-9 éves korban érdemes elgondolkodni, hogy a továbbiakban is komolyan, vagy komolyabban szeretne-e foglalkozni eme művészeti ággal a kis balerina.

Az első és legfontosabb a Petit Ballet Studioban, hogy jól érezze magát és megszeresse ezt a mozgásformát.

A többi majd elválik…

Mit adhat a gyermekbalett?

Mit adhat a gyermekbalett?

A klasszikus balett a táncművészet csúcsa, kifinomult mozgásvilággal és a kultúra esszenciájával. Gyermeke hasonló gondolkodású és beállítottságú közösségben, átlagon felüli mozgáskoordináció és műveltség elsajátítása mellett a baráti körét is alakíthatja a jól megválasztott balett tanfolyammal. Bármeddig is jut a gyermek a balettos tanulmányai során, biztosan előnyére válik a későbbiekben – bármilyen más táncfajta, vagy sport elsajátításába kezd, az alapok finomhangolása már el is kezdődött a balett tanulásával. Ezért elmondhatjuk, hogy

a gyermekbalett jó alapot adhat az élet sok területéhez.

Hogyan kezdjen neki?

Gyermekbalett: Hogyan kezdjek neki? 3 lépésben!

A Gyermekbalettnek az egyik legnagyobb előnye, hogy a következetes és kitartó munka mindig meghozza a gyümölcsét, így csupán ennek alapfeltételeit kell megteremteni, hogy gyermekünk sikeres és boldog lehessen benne. Első lépésben ki kell választanunk a gyermekünknek megfelelő kurzust. Második lépésben meg kell vásárolnunk az órai felszerelést. Harmadik lépésben pedig el kell járni minden alkalommal a gyermekbalett órákra. (Mi mindegyikben segítünk Önnek!)

Így kezdjen neki!

A balett több rétű művészet. Vidám, játékos vagy éppen komoly és érzelmes, olykor művészi és kifinomult hozzállást igényel. Éppen ezért az életkori sajátosságoknak megfelelően alakítottuk ki tanrendünket, hogy az egészen aprók és a már nagyobb ifjoncok is élvezzék az órákat.

Kattintson az egyes csoportokra és látni fogja milyen értékek mentén építjük fel számukra a gyermekbalett óráinkat!

Petit csoport

A Petit csoport a 4-6 éves korosztályt öleli fel, illetve azokat, akik hetente 1 alkalommal kívánnak járni balettórákra. Velük továbbra is a játékos, fejlesztő, “balett-megszerettető” metodikát követjük, sok fantasztikus zenével, kisebb lépesekben haladva. Ebben az időszakban az órák játékosak, leginkább a ráhangolódást, a koncentráció fejlődését szolgálják, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan kell hosszabb ideig figyelni, hogyan kell az alapvető mozdulatokat elsajátítani, kivitelezni és megismerkednek az alap mesebalettek zeneműveivel. Játékos mozgásvilág. Heti 1 alkalommal 45 perces órákkal.

Developpé csoport

A Developpé csoportba az 5-10 éves korosztályból kerülnek ki a résztvevők, többnyire a Petit csoportból tovább lépőket, azaz a középhaladókat öleli fel. Ők hetente kétszer járnak balettórákra. Velük továbbra is részben játékos metodikával, sok-sok fantasztikus zenével folytatjuk a munkát, de már komolyabb hangvétellel, a balett alapjait lassan lefektetve. Ebben az időszakban az órák még mindig játékosak, de már van mire építeni, balettrúd mellé is állunk, koncentrálunk a „balettosabb” dolgokra. Játékos balett tanulás. Heti 2 alkalommal 55 perces órákkal.

Attitude csoport

Főleg a 7-8+ korosztályt várjuk ezekre az órákra, illetve azon növendékeket, akik fiatalabb koruk ellenére elég érettek már a komolyabb mozgásformákra, tematikára, rendelkeznek előképzettséggel és vállalják a nagyobb megterhelést. Ebben a korban a gyermekek már sokkal koordináltabbak, összpontosító képességük is nagyobb. Ennek köszönhetően egy gazdagabb mozgásvilággal tanítjuk meg nekik a balett alapokat. Ezen a szinten már igazi balettórákról beszélünk, és itt fektetjük le az igazi táncos mozdulatokhoz szükséges alapokat. A gyermekek természetesen itt is a balettzenék klasszikusaira dolgoznak. Komolyabb mozgásvilág. Heti 2 alkalommal 60 perces órákkal.

English group

Kortól független csoport. Egyetlen kikötés, hogy a gyermek valamilyen szinten beszéljen, vagy értsen angolul, és képes legyen a szabályok követésére, hogy legyen mire építeni az órák folyamán, ugyanis az oktatás itt kizárólag angol nyelven folyik. Játékos formában, angol nyelvtanulás mellett. Csak magánóra keretében elérhető, 50 perces időtartamban.

2. Megfelelő balett cipő és balett dressz

„Hol vegyek balett cipőt és balett dresszt?”
2014-ben sikerült végre varrónőt találnunk, aki mostantól csak nekünk varr csodaszép, egyszínű balett dresszeket, így a különböző csoportok végre egységes képet alkothatnak mind a balett teremben, mind az év végi fellépésen. Nincs irigykedés, nincs több keresgélés!

A Petit Ballet Studio növendékei évfolyamok szerinti bontásban más-más színű balettdresszt viselnek az év folyamán. Ezek megrendelése, beszerzése a csoportbeosztások és méretpróba után, a Studión keresztül történik. A balettdressz ára 6.000,- .
A tanév folyamán lehetőség van arra, hogy időnként más színű, fazonú balettdresszben is megjelenjenek a gyerekek a balettórán (pl. mosás, pillanatnyi„elkeveredés” okán), de az év végi fellépésnek már alapfeltétele az egyen-dressz megléte.

A hosszú hajakat kérjük kontyba fogva feltűzni (a kontykészítéshez segítséget találhatnak itt), hosszabb-rövidebb tincseket eltűzni, hogy az óra alatt ne zavarja a növendékeket!

 
Nem csak a balettdressz, hanem a gyakorló cipők utáni szaladgálásnak is vége! Saját márkás vászon cipőink kitűnő minőségűek, szépek, tartósak,  akár profi táncosok is viselhetik őket.
Mindezt kitűnő ár-érték arányban tudjuk biztosítani Önöknek, levéve a vásárlással járó terheket is a vállukról.

3. Eljárni a gyermekbalett órákra

„Nem akar menni a gyerekem a gyermekbalett órára! Mit tegyek?”
Van ilyen. El kell hozni. 🙂 Persze ehhez mi adunk egy kis segítséget is.

Mert kell a bátorítás és kell a jutalom
Ahogy a gyermeket elvisszük iskolába, hogy megtanulja az alapokat, majd az összetettebb dolgokat, úgy a gyermekbalett esetében is fontos a folyamatosság és a következetesség. Az iskolában is lemarad a gyermek dolgokról, ha nincs bent az órán és ez a balett esetében sincs másképp. A kimaradt gyermekeket csak a többiek hátrányára lehet felzárkóztatni, ami nem fair. Ezért a szülőket segítjük és a motiváció fenntartása érdekében egy ösztönző rendszert alkottunk a gyermekeknek, ami az eddigi visszajelzések alapján is jól működik.

Egyetlen kérdés maradt! Nézze meg!

Segíthetünk Önnek dönteni?

Azt szeretném, hogy a gyermekem balettot tanuljon, vagy “valami különórát keresek még az úszás és az angol mellé”?

Ha utóbbit szeretné, akkor a Petit csoportunkat válassza, ahol gyermeke hetente egyszer, lassabb tempóban, játékos keretek között balettozhat.

Ha azonban komolyabban szeretne foglalkozni a balettal, akkor azt javasoljuk, hogy a Developpé nevű klasszikus balett csoportba hozza őt, heti kétszer.

 

Jelentkezzen itt balett kurzusainkra!

Válasszon gyermekbalett csoportjaink közül gyermekének megfelelőt!

A PETIT CSOPORT ÁRA 2023-ban:

Az éves tandíj 99 000 Ft, Amelyet 3 részletben kell teljesíteni az alábbiak szerint

 • Jelentkezés: 2023. szeptember 10-ig
 • Befizetés: Beiratkozás, vagy az első óra alkalmával
 • 2. részlet befizetése: 2023. December 15-ig.
 • 3. részlet befizetése: 2024. Február 28-ig.

 

  • A Petit csoportok órái 45 percesek, hetente egy alkalommal.
JELENTKEZÉS A PETIT CSOPORTBA

 

A DEVELOPPÉ CSOPORT ÁRA 2023-ban:

Az éves tandíj 180 000 Ft, Amelyet 3 részletben kell teljesíteni az alábbiak szerint

 • Jelentkezés: 2023. szeptember 10-ig
 • Befizetés: Beiratkozás, vagy az első óra alkalmával
 • 2. részlet befizetése: 2023. December 15-ig.
 • 3. részlet befizetése: 2024. Február 28-ig.

A Developpé csoportok órái 55 percesek, hetente kettő alkalommal.

JELENTKEZÉS A DEVELOPPÉ CSOPORTBA

AZ ATTITUDE CSOPORT ÁRA 2023-ban:

Az éves tandíj 180 000 Ft, Amelyet 3 részletben kell teljesíteni az alábbiak szerint

 • Jelentkezés: 2023. szeptember 10-ig
 • Befizetés: Beiratkozás, vagy az első óra alkalmával
 • 2. részlet befizetése: 2023. December 15-ig.
 • 3. részlet befizetése: 2024. Február 28-ig.

Az Attitude csoportok órái 55 percesek, hetente kettő alkalommal.

JELENTKEZÉS AZ ATTITUDE CSOPORTBA

 

Tandíjat fizetni csak a fent meghatározott ütemezésben lehet.  A Tanár, Balettmester a be nem fizetett növendéket NEM engedheti be az órára.

 

Kövessen minket a legfrissebb hírekért!

facebook google twitter linkedin

Nagy-Hegyi Menta balettmester - gyermekbalett pedagógusGyermek balett és felnőtt balett Budapesten

a Petit Ballet Studioban, több korosztály számára, kezdő és haladó csoportokkal. Az órákat dr. Hegyi Menta balettmester, táncművész tartja. Az órák kis létszámban családias légkörben zajlanak, ennek köszönhetően az ifjoncokra jobban oda lehet figyelni, gyorsabban lehet eredményeket elérni, minőségi munkát lehet velük folytatni. Gaál Éva az egyik leghíresebb balettmester szellemiségében  a balett oktatás ideje alatt megteremtjük a gyermekek számára azt az optimális légkört, amiben játékosan szívhatják magukba a legmagasabb szintű táncművészet fortélyait, miközben megismerkednek a klasszikus zene alapműveivel. Szeretettel várunk minden táncolni vágyó ifjú balerinát! A tanárról A studióról A gyermek balettról Tandíjak Helyszínek Időpontok Gyermek balett sóbarlangban GYIK

Petit Ballet Studio Balett gyermekeknek Tetszett? Kipróbálnátok? Gyertek! :)
Jelentkezzetek Szeptembertől induló tanfolyamainkra vagy csak mondd el, hogy tetszik amit látsz! Írj nekünk itt!
Küldés